Say cheese och please – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Say cheese och please

Ännu en vecka är slut, ja, alltså vardagsveckan, och jag har fått njuta ännu en vecka av att bara vara med mina tjejer. Mina fina tjejer. Var tvungen att tänka till igår, Chloe är 3 år och 4 månader och Celeste är 1 år och 9 månader. Wow, vad tiden går galet fort.

Vi är i ett bra state of mind just nu, allihop, vi synkar, ingen trotsar just nu, utbrott kommer självklart men då är dom alltid hunger eller tröttrelaterade, dom gånger det blir kaos när vi lämnar lekplatsen eller badplatsen eller liknande så är det alltid på grund av trötthet. Har den inte infunnit sig så blir det inget kaos. Då kan jag prata och förklara att vi ska gå för att göra något annat osv.

Men det är en så rolig tid just nu, Chloe tänker och pratar mycket, hon är väldigt glad i alla sina vänner som hon har här. Celeste är en liten stjärna, så otroligt bestämd och rolig, hon har massvis med humor, jag blir helt förvånad varje dag hur mycket hon medvetet spexar och har sig.

Men det mest spännande just nu är språket, herregud, vad dom har snappat upp. Celeste säger alltid cheese när jag tar en bild, har ingen aning om var hon har lärt sig det, jag har aldrig sagt det…Chloe säger please när hon ber om något…har jag heller aldrig lärt henne. Båda räknar på engelska…Ja, det är så fascinerande. För jag och Manuel pratar ingen engelska med dom. Manuel pratar fortfarande bara spanska och jag svenska och sen är det kompisarna här och tv som får stå för engelskan. Det ska bli väldigt spännande om vi nu flyttar hit, hur fort det kommer att gå med språket…

Cheese och please. Det här är bara början!

Puss! / Cx

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carina N

  Jag flyttade till USA när jag var 8 år & vi flyttade hem när jag var 10år. Under den tiden glömde jag bort svenskan helt & var endast engelskspråkig. Svenskan kom dock tillbaka väldigt fort väl i Sverige igen.

 2. Carina

  Jag flyttade till USA när jag var 8 år & vi flyttade hem när jag var 10år. Under den tiden glömde jag bort svenskan helt & var endast engelskspråkig. Svenskan kom dock tillbaka väldigt fort väl i Sverige igen.

 3. Sofia

  När vi flyttade till Manchester kunde vår 4åring ingen engelska alls men efter 1år på förskola och vänner runt om som pratar engelska så förstår hon till 90% allt som sägs och kan svara även om hon blandar.
  Hon pratar i ett svep med engelska och svenska blandat så vi ibland inte förstår vad hon säger för hon säger dem svenska orden med brittiskt uttal 😅

Annons