Jordnötsbollar – gott och nyttigt! – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Jordnötsbollar – gott och nyttigt!

Jag hade tänkt att göra rawbollar, som chokladbollar men gjorda på dadlar och nyttigheter men när jag letade runt på nätet så hittade jag det här receptet istället och kände att jag måste testa.

Sagt och gjort, jag gick ner och handlade, hade aldrig hört talas om Agavesirap (jag vet, det borde man säkert känna till…) men det stod där så fint på hyllan så plötsligt kändes det superenkelt att göra det här, annars kan jag dra mig för när det står lite udda ingredienser för jag tänker att jag aldrig kommer att hitta det jag vill ha, haha.Och det var ju verkligen superenkelt, vi har ingen mixer så jag körde med en stavmixer och det gick hur bra som helst, mixa ihop allt, rulla bollarna, in i kylen över natten och tadaa!

Både jag och Chloe älskade dom!

Mycket bra tips för ett nyttigt snack!

 Det här behöver du:

3 dl jordnötter (det stod salta men jag tog neutrala för Chloes skull)
1 mogen banan
2 tsk kakao
1 msk agavesirap

Till garnering:
kokosflingor

Lycka till!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla

  Perfekt till min 4-åring och 2-åring! Ska jag göra!👍Jag är viktväktare men tänker dessa är bättre än “vanliga” och ibland måste man unna sig☺️

 2. Tessie

  Vad gott! Har också ett recept på raw-chokladbollar och de innehåller lite annat: dadlar, kakao, kokosfett, jordnötter (eller cashew) och sötmandel. Det är de godaste chokladbollarna jag vet och jag är en riktig chokladoman 😉

 3. Petra

  Nyttigt, jo, bättre än delicato kan jag tro innehållsmässigt.. Men dessa nyttiga fikabollar innehåller väldigt mkt kalorier trots allt.

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Nyttigt i den aspekten att jag kan ge dom till mina barn eftersom dom inte äter godis och nyttigt för att det inte innehåller massa skit som fabricerade saker gör. Onyttigt om du går på diet möjligtvis. 🙂

Annons