Jag vill aldrig bli en kärring som du – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Jag vill aldrig bli en kärring som du

Idag var det fjärde gången som jag verkligen reagerade starkt på en äldre medsyster, eller jag har svårt att kalla henne medsyster för hon var inte det minsta medsysterlig…

Jg är så trött på äldre kvinnor som beter sig bitchigt, wow, jag känner att jkag måste specificera det här nu för tt det inte ska bli fel, men jag är fortfarande lite upprörd så ha lite tålamod med mig.

Jag var på Åhléns och skulle köpa en konservöppnare, (efter aggressioner, svettattacker och halvt uppskurna fingrar insåg jag att min tid med den förra var över), jag stod i kö med min dubbelvagn (the mothership) och ni som har rattat en sån vet ju hur smidig man är, hur som helst, jag stod i kö och det stod två kvinnor bakom mig, då kommer det en kvinna, runt 60 och ställer sig framför mig, jag förstår att hon inte har sett kön som har bildats, vi står ju lite snett ut från kassan på grund av min vagn, så jag säger – Ursäkta…Hon hör inte. Jag försöker igen – Ursäkta. Nu tittar hon upp på mig som om jag vore ett påträngande djur – VA? Hon synar mig uppifrån och ner och undertexten i hennes ton är IDIOT. Jag meddelar att kön är bakom mig. Jag är väldigt trevlig. Man ska bemöta sån människor med ett leende. Hon ställer sig i kön men att utläsa av hennes reaktion så var det det värsta som kunde hända på hennes dag. Jag betalar. Hon kommer efter mig i kön för tjejerna bakom har gått till andra kassan. Jag betalar snabbt för hennes energi stressar mig. När jag ska gå tittar jag på henne. Jag vill vinna över henne. Jag vill få henne att le. Hon fnyser åt mig…nej, jag är inte paranoid eller lider av förföljelse mani, hon fnyser på riktigt åt mig när hon passerar. Jag tittar på henne och ler, jag säger -Du behöver inte se så sur ut. Hon hör mig. Hon dissar mig. Hon tittar rakt fram. Jag ler och går vidare.

Liknande situationer har hänt mig tidigare, tyvärr alltid med kvinnor, jag har varit med om kvinnor som suckat och stönat och tittat på mig med dubbelvagnen som något väldigt störande, kvinnor som slänger dörren i ansiktet på mig när jag ska ut efter dom med dubbelvagnen.

Bittra kvinnor.

Sorgligt på sitt sätt och jag vet att alla har sin historia och kanske sina skäl att inte tycka att livet är en konstant glädjetripp men skulle inte världen bli en bättre plats om alla bara kunde vara grundtrevliga mot varandra och faktiskt…ska inte vi medsystrar backa varandra?

Nej…damen på Åhléns…jag hoppas att jag aldrig blir som du.

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

 1. Ninna

  Råkade ut för samma sak häromdagen. Köade med min vagn och precis som du stod jag lite på sned för att få plats. Jag vände mig om och såg efter grabbarna som stod hur lugnt som helst, högst 2 meter bakom mig. De skrattade högt, men absolut inte störande, åt en bild i Alfonsboken de nyss fått och väntade på att betala – hur skulle ett spontant barnaskratt kunna störa? Jag tog ett kliv åt sidan för att se dem ordentligt, de stod bakom en hylla med varor. En tydligt svensk dam i 55/60-årsåldern passade då på att tränga sig före, och jag sa vänligt att jag stod i kön men att jag såg efter mina pojkar. Hon snäste att jag borde lära dem att hålla tyst bland folk och inte störa, då hade jag inte behövt lämna kön. Nu fick jag skylla mig själv, tyckte hon. Jag blev ledsen och mållös. Pojkarna störde ingen. De skrattade ett kvillrande och lyckligt barnskratt i glädje över sin nya bok. En man i 40-årsåldern med tydlig invandrarbakgrund, stod tillsammans med sin fru bakom den sura damen, av fruns klädsel att döma var de muslimer. Han gick fram till Häxan surtant och sa på bruten men tydlig svenska att hon “borde respektera en mor med sina barn”, och att han kände en mycket stor glädje när han hörde min pojkar skratta och vara lyckliga över sin “gåva”. Han talade om för henne hur det låter när barn skriker i ångest, och hur tystnaden låter kring ett barn som försvunnit i traumatisk tystnad, hur deras ögon ser ut av ångest och rädsla, och att man när man upplevt det inget hellre vill än att få höra två små pojkar skratta i en affär bland andra människor. Han sa att om hon inte hade fler störningsmoment i sitt liv än dessa skrattande barn, så är det hon som borde skratta högt. Jag trodde jag skulle svimma av glädje och tacksamhet över dessa oväntade ord från en vilt främmande människa, och jag trodde att tanten skulle kissa ner sig. Hon ställde varukorgen på golvet och gick därifrån. Alla runtom APPLÅDERADE och jag kramade om honom och hans fru, tårögd… Vilken fantastisk upplevelse, inte minst med tanke på hur ofta man får höra negativa saker om män med invandrarbakgrund Det finns individer av alla folkslag som bär sig dumt åt, men låt oss skippa att döma alla för vad en minoritet ställer till med. Jag hoppas innerligt att inte alla kvinnor döms efter dessa sur-käringar – eller vad säger ni? 🙂

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Wow Ninna! Vad häftigt att få uppleva det! ❤️🙏🏼
   Någon som säger något och faktiskt gör skillnad och speciellt i dom tider dom vi har nu…kärlek och respekt till den mannen:)!

 2. Victoria

  Tyvärr känner jag SÅ igen mig i det du skriver. Senast igår var jag med om en liknande händelse. Stod och valde en blomma och fick höra ett antal gånger bakom mig: “akta på dig men AKTA då”. Jag förstod inte att det var till mig då det fanns huuur mycket space som helst bakom mig. Sedan: “måste du stå här med vagnen?!”
  Svarade att jag får välja blommor precis som alla andra, med eller utan vagn. USCH jag kokar bara jag skriver detta. Gubbj-vel.
  Men som du skriver är det bäst att möta sådana bittra människor med ett leende, vilket jag också brukar göra.
  Jättetråkigt är det att känna sig så himla ivägen med vagnen. Jag drar mig för att gå och handla själv med min mini bara för att vissa är så otroligt bittra här.
  Råkar bo i ett pensionärsområde deluxe. Inte för att alla är bittra men ja. Många är det här. Tyvärr.

  Önskar dig en fin fredag och så vik hädan på de bittra folket 🙂

 3. Tess

  Surtanter finns det gott om… Förstår liksom inte hur en barnvagn kan vara så provocerande?? Jag jobbade i reception ett tag och hade en tant som betedde sig så illa, gapade och skrek att “jag är minsann pensionär så det är min fulla rätt.. bla bla..” Då svarade jag att “om du är pensionär så har du väl levt länge nog för att ha hunnit lära dig hur man beter sig” Tanten tystnade och gick haha… Så skönt att jag hade svar på tal direkt och inte kom på det sen när hon hade gått!

 4. Johanna Håkansson

  Sådant har hänt mig med blir så jävla förbannad!! Speciellt på stadsbussen om man ska åka med barnvagn och får ställa sig på speciell plats för barnvagn. Det är FAN vad äldre pansionärs kärringae kan glo surt på en fast dom ej bar rullator ellee behöver stå där. Dom tror att dom ska ha förtur till allting bara för dom är äldre. Kärringjävlar. Jag hatar också dom. Vettiga folk flyttar sig för andra med barnvagn men inte gammla kärringar dom har ingen respekt även om man kommer där med barnvagn. Kram

  1. Cissi

   Alltså fy fasiken vad tråkigt det är när människor är sådär. Speciellt när en annan försöker vara trevlig och glad, även om man är hur trött som helst 🙈, så tycker inte jag att man får bete sig så, inte mot någon!
   Bra att du stod på dig med glädjen 😉👏🏽

 5. Mary

  Vad jag känner igen mej! Har råkat ut för en äldre dam som visserligen inte sa nått mej stirrade argt på oss..
  Sambon betala, jag stod strax bakom med vagnen och en 3 åring som satt på golvet och var arg som ett bi. Trångt som bara den och jag försökte på alla vis å få han glad. Slutade med att hon trängde sej förbi oss direkt när sambon betalat färdigt utan att ge mej en chans att flytta på oss. Jag skyndade mej att bära upp sonen och gick snabbt ut men inte snabbt nog sa hennes arga blick.. kan inte förstå hur man kan vara så bitter?

 6. Lisa

  Oj, bra jobbat! Haha, jag hade nog låtit henne stå kvar före i kön bara för att det är så läskigt att säga till en viss typ av folk 😄

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx