Finkaffe  – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Finkaffe 

Vad är det där med finkaffe som jag tjatar om?

Den frågan brukar dyka upp åtminstone ett par gånger i veckan så jag känner att jag måste reda ut begreppet finkaffe. 

Finkaffe för mig är i princip en kopp kaffe som man njuter av. Och i mitt fall så är det en latte. En dubbel espresso med mycket mjölk.

Jag har ju min kaffemaskin, eller jag har en i varje stad, och min maskin heter DeLonghi från Nespresso (inte sponsrad, bara kär).

Jag gör mitt kaffe med laktosfri mjölk och sen har jag i en liten skvätt IKaffe för att få den lite söt. Jag får inte till något jätteskum med den laktosfria mjölken, det tror jag att man behöver vanlig mjölk för eller baristamjölk.

Så där har ni förklaringen på en av dom ljuvligaste sakerna i den här hemmamammans liv!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Tittade på söta filmsnutten me Cloe sjungande. Vad sött!
  Hördes tydligt att hon fått din dialekt. Som skåning kan jag inte annat än le åt att hon pratar så och befinner sig ofta i Malmö.
  Som barn pratar ju vi skåningar just så när vi leker!!!! Kanske för att vi på tv alltid fick höra “ren svenska”. Så man trodde att lek, teater, tv osv skulle vara den dialekten. Cloe kommer att äga på skolgården haha

 2. Maria

  Ett tips är att det finns komposterbara kaffekapslar till Nespresso. Bara att slänga i matavfall. MYCKET snällare för miljön! (och enligt min man som dricker kaffe, lika goda)

 3. Erika

  Tycker den godaste koppen är till frukost. Då ska det vara mycket skum.
  Har en maskin som maler bönorna, blir så gott.
  Önskar dock ibland att ha en maskin där man kan dricka koffeinfritt.
  Eftersom du har kapslar så kanske du kan Det?

 4. Jennysjul

  Använder också Nepresso och laktosfrimjölk och vill du ha riktigt bra skum, det där nästan hårda som blir som bergstoppar på kaffet så kan jag varmt rekommendera deras Aeroccino mjölkskummare. Den är grym! Den är helt friställd från kaffemaskinerna vilket jag tycker är toppen eftersom jag har en dotter som älskar att dricka lite varm mjölk på kvällen. Så jag kan använda mjölkskummaren till mitt kaffe, hennes kvällsmjölk och nu under vintern till att göra varmchoklad! Så gör mjölken i den, häll på det på kaffet och toppa med lite kanel på toppen, mums! 🙂

Annons