En dag i vårt liv – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

En dag i vårt liv

När Celeste kom skrev jag ju det här inlägget, då var det kaos, allt var upp och ner, vi dränktes i allt, kärlek, blöjor, för lite tid. Till allt. Det var härligt och omvälvande och någonstans inom mig kände jag OMG, vad har vi gett oss in på? Vad har JAG gett mig in på som har bestämt mig för att vara hemmamamma? Hur ska det gå? Har jag långduschat för sista gången nu? Bloggat mitt sista inlägg? Är det lika bra att sälja alla kläder och köpa 3 olika mysdräkter att skifta mellan? Det kändes som att det aldrig skulle finnas tid till något.

Nu har det gott 8 veckor och jag har inte sålt alla kläder, haha. Däremot har jag en ny bästa vän som heter RUTIN. Det är rutinen som gör våra dagar och gör att livet blir magiskt både för mig och för tjejerna, eller framförallt för Chloe, Celeste är rätt nöjd hela tiden än så länge. Men såhär ser våra dagar ut, nästan precis varje dag:

7.30 Chloe kommer in till mig och Celeste. Jag går upp med Chloe och Celeste sover kvar.7.45 Jag roddar frukost och slänger in en tvättmaskin medan Chloe tittar på Barnkanalen.

8.00 Vi äter frukost tillsammans och ritar och pysslar, jag har på Nyhetsmorgon i bakgrunden och klämmer i mig två finkaffe. Celeste vaknar och ligger och myser i sin bedside crib som jag rullar ut i köket.9-10 Jobb och fix timme för mig. Jag duschar snabbt och fixar mig, svarar på mail, bloggar och fixar något med hemmet. Chloe leker och pysslar, vissa dagar ser hon en film.

10.00 Vi klär på oss och går ut i parken.  I vagnen på väg till parken äter Chloe mellis. Jag plockar med mig en finkaffe från mitt stamhak på vägen. Vi leker i parken. Favoriten just nu är sandlådan och klätterstockarna. Celeste sover gott i vagnen. Efter ca 30 minuters lek vill Chloe gå, då promenerar vi i parken och hon bestämmer vägen.11.30 Chloe sätter sig i vagnen och vi går ifrån parken, Chloe brukar somna inom 10 minuter. Då passar jag på att göra ärenden.

12.15 Chloe sover fortfarande i vagnen och jag och Manuel träffas på stamhaket och äter lunch. Sen går vi hem.13 Chloe vaknar och jag har förberett lunch. Hon äter den. Jag håller sällskap och dricker finkaffe.13.45 Vi ser på en film, gör halsband, ritar, läser eller leker med något. Just nu är hennes kök väldigt populärt.

16.00 Vi går ut på eftermiddagsutflykt. Antingen leker vi på vår fina innergård, ibland går vi och fikar eller så går vi bara en promenad.17.00 Vi förbereder och äter middag.

18.00 Förberedelser för natten, bada, läsa, äta gröt, ibland titta på Alfons, ibland leka i köket (Chloes kök)20-ish somnar Chloe, ibland kan det bli nattning ända till 21.

21.00 När Chloe har somnat brukar vi börja med att lite snabbt få undan det allra värsta kaoset. Sen sitter jag och jobbar i ca 1,5 timme väldigt koncentrerat om Celeste tillåter ;).

Slutet av kvällen brukar vi satsa på att spendera tillsammans. Det är inte alltid så lätt för ibland har någon av oss mer jobb och ibland behöver Celeste uppmärksamhet på kvällen. Det är faktiskt enda tiden på dagen som hon blir lite needy, iallafall just nu, det är väl en fas.

Men det här är en vanlig dag i vårt liv, helgerna är inte riktigt lika strukturerade men då är ju Manuel med oss hela dagarna och schemat blir annorlunda Sen måste jag ju tillägga att alla dagar inte blir såhär. Ibland blir det kaos, tajmingen blir helt fel och inget går som det ska…men det här är en “vanlig” dag.

Vissa får säkert panik av att tänka att det ska vara så inrutat, det hade nog jag fått innan jag fick barn, haha, men det här är det absolut bästa för oss och jag känner mig fri när jag har dom här fasta rutinerna, då kan jag hela tiden vara i nuet.

Hur gör ni andra som är hemma med barn? Hur lägger ni upp era dagar?

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

 1. Iman

  Låter härligt, rutiner är bäst! Vår dag ser likadan ut som er minus filmtittandet, det gillar inte min son haha. Då leker vi i hans rum eller på gården/lekland om det är kallt. Men inskolning på måndag! Kommer sakna våra dagar så mycket..känns i mammahjärtat. Men duty calls..tyvärr. Om jag hade möjlighet skulle jag ha stannat hemma med honom. Min mamma var hemma-mamma och har fantastiska barndomsminnen! Bra jobbat alla hemma mammor och pappor

 2. Josefine

  Shit vilken rutinerad ( 🙂 ) tvåbarnsmamma redan, impad! Så mysiga dagar ni har och vilket jobb du gör. Det kommer betala sig i framtiden. Ert fina band och att du och din man prioriterar att luncha tillsammans, SÅ smart och bra. Heja er!

 3. Lena

  Låter som finfina dagar! 🙂 Här är en till med rutiner för att få dagen att gå ihop! Våra dagar ser nästan exakt ut som dina förrutom att vår stora tjej inte sover middag längre, är snart tre! Har båda tjejerna hemma, minsta är tre månader nu. Saknar dock någon att hänga med… tänk om jag bott i Malmö, då kunde vi kanske setts & tagit en finkaffe 🙂 Hur gör du med amning när ni är ute nu när det är så kallt? :/ TACK för en FANTASTISK blogg!!!

 4. Carolina

  Jag är hemma med två barn på 16 månader och snart 4 år! Stora lilla tjejen gick på fsk fr.o.m. att lilla föddes och 10 månader framåt. Sedan i maj har hon varit hemma med mig och minstingen. Önskar att jag aldrig låtit henne börja på fak utan att jag haft modet att bara låta henne vara hemma med mig från början, som du gjort. Så mycket bättre för alla i familjen! Rutiner är ALLT! Det är vad som får livet att funka för oss och att jag hinner få ihop allt- umgänge och lite egentid med båda barnen osv.

 5. Hanna

  Hej Jag undrar om ni har lägenheten kvar i sthlm? Ni höll ju renovera den? Ska ni flytta tillbaka till sthlm när lägenheten är klar?

 6. Maria Fredriksson

  Hej!
  Era dagar låter fantastiska! Jag undrar bara hur du hinner med allt? Jag tycker jag ammade 40 min var tredje timma så jag hann inte allt jag ville!

 7. Maria

  Hej!
  Låter som fantastiska dagar! Jag undrar bara hur du hinner med alla mattillfällen med den lilla? Jag tycker jag ammade 40min var tredje timma och då hann jag inte med allt annat som du verkar hinna!

Annons