Dom här fonderna ska du spara i till ditt barn – del 3 – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Dom här fonderna ska du spara i till ditt barn – del 3

Inlägget innehåller annonslänk

Då var vi framme till den tredje och sista delen av mitt “Så sparar du bäst till ditt barn” upplägg som jag gör tillsammans med Jan Bolmesson och bloggen Rika Tillsammans.

Har ni inte öppnat ett konto än så gör det här

Innan jag satt ner och pratade genomgående med Jan om sparande och framförallt sparande till barn så trodde jag att det skulle vara jättesvårt, att jag skulle behöva lära mig allt från grunden när det kommer till aktier och fonder, att jag skulle behöva sätta mig in och behöva lära mig att köpa och sälja.

Så när Jan sa, nej, nej, du sätter in pengar i dom fonder jag säger åt dig och se tittar du inte på pengarna förrän barnen är 18 och då har du en fin slant till dom där.

OBS! När du sparar i fonder på Nordnet så kan du när som helst sälja dom, du låser dom inte, men om du vill ha den bästa möjliga avkastningen så är det minst en 10 års period du ska sikta på.

Så tänk på det när du börjar spara, spara bara så mycket så att du kan avvara den summan, det här ska inte ses som ett bankkonto där man sätter in och tar ut, då kommer du inte kunna uppnå önskat resultat. Så hur ska ni spara då?

Jo, enligt Jan som är proffs så ska man satsa pengarna i dom här fonderna Inga konstigheter. Dom här är ett vinande koncept Varför kommer ni att förstå om ni tittar på vårt filmade poddavsnitt lägre ner i inlägget…del 2 kommer på söndag!

Så om ni har valt att spara 10000 till era barn så ska ni göra följande fördelning:
1. 3000
2. 500
3. 500
4. 1000
5. 3000
6. 500
7. 500
8. 500
9. 500

Så hur gör man:

Först går du in på ditt konto i Nordnet.
Sen går du in på Handla, och se Köp Fonder, under rubriken Fonder:Sen är det bara att söka på just den fonden du vill ha i det här sökfältet:Och när du hittar fonden du vill ha, så skriver du i för hur mycket du vill köpa:Färdigt!

Och vips så har du den där säkra fondportföljen till ditt barn!

Hoppas ni är lika lättade som jag är över att äntligen vara igång med det här!

Nu har ni säkert en del frågor och Jan har lovat att hjälpa till med svaren, så skriv allt ni undrar över här!

Kram C

Här är en artikel som jag tycker är väldigt läsvärd/sevärd:

De vanligaste frågorna kring att börja spara och investera

Och här är första avsnittet av vår podd:

Kom igång med att spara till barnen, med Claudia Galli Concha

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Nu har jag placerat barnens första pengar i fonder! TACK för detta samarbetet. Ibland behöver man verkligen en såhär tydlig spark i baken för att få tummen ur.

 2. Lizelotte

  Min dotter är 15 år och har ett bankkonto på Nordea, hon har 10 000kr som hon vill sätta in på Avanza eller Nordnet och spara på längre sikt, vad ska hon placera dem? Därefter vill hon sätte in 250 kr i månaden som kommer in på det kontot/fonderna oxå och pengarna är tänkta att sparas under en längre tid på ca 10 år minst. Hur och vad är bäst att göra. Tacksam för svar.

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Hej Liselott! Då passar det perfekt för din dotter att placera i Nordnet efter den modellen som jag sparar i. Titta på alla delarna (totalt 3) i min serie om hur jag sparar i fonder. Kram!

 3. Rina

  Tusen tack för all denna info! Här tänkt länge att jag ska börja spara till både mig och barnen, har googlat lite men liksom aldrig tagit steget eller vågat för att det känts komplicerat. NU ska jag ta tag i det!

 4. Caroline

  Om man sparar till barnen på Avanza eller Nordnet och vill spara i föräldrarnas namn.
  Fråga 1. Går det att ha ett gemensamt sparande då i båda föräldrarnas namn? Hur gör man annars? Det känns inte tryggt om bara den ena föräldern står som ägare utav sparandet.
  Fråga 2. Ska man spara ett ISK?

  1. Jan Bolmeson

   Hej Caroline,

   1. Ofta kan man reglera det i ett separat avtal om att de pengarna tillhör barnen och att de inte får röras utan båda föräldrarnas underskrift.

   2. Nej, spara i en kapitalförsäkring i ditt namn med (alla) barnen som förmånstagare

Annons