BVC och sprutorna – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

BVC och sprutorna

Igår var det dags. Celestes första sprutor…
Det är ju alltid lika jobbigt och vi hade till och med bytt datum så att vi skulle kunna gå båda två för att dels stötta varandra (ja, vi båda tycker att det är så jobbigt…haha) men framförallt för att finnas där för Celeste.Men först var det vägning och mätning. Hon växer bra. Hon är 62 cm lång (hej då alla kläder i storlek 56) och hon väger 6,2 kilo. Viktkurvan har planat ut lite men längdkurvan går fortfarande typ rakt upp. Vi och våra långa döttrar. Nu har vi inte mätt Chloe på länge men det måste vi göra snart. Tycker att jag träffar barn hela tiden som är äldre än Chloe och kortare…så jag undrar verkligen hur lång hon har blivit?Sen var det dags för sprutorna…det kom in en till sköterska och dom preppade båda sina sprutor, jag klämde fast Celestes ena lilla fot mellan mina ben och den andra tog en av sköterskorna. Celeste blev extra glad av all uppmärksamhet och då blir ju allt ännu värre i mammahjärtat.Sen stack dom. Den klassiska tystnaden. Sen gallskriket.

Men jag hade tajmat det hela så att hon var ganska hungrig och jag hade förberett så att jag snabbt skulle kunna lägga henne vid bröstet, så direkt när hon hon började skrika så fick hon tuten och började suga direkt. Yes, det funkade. Sen däckade hon i vagnen och sov gott.Men vi klarade oss utan feber och gnälligt humör, väldigt skönt. Så vår lilla tjej fixade sprutorna. Underbart!

Nästa besök är när hon är 4 månader…hur lång har hon blivit då? 68?

Men jag har några tips till er som tycker att det är hemskt med sprutorna:

Se till att bebis är hungrig, inte panikhungrig, dom får ju inte vara ledsna innan sprutan, men hungrig.
Tänk att det är som att slå i tån, det gör pangbom ont sen går det över.
Slappna av, bebis känner säkert vibbar om man spänner sig.
Tänk att dom absolut aldrig kommer att komma ihåg det;).
Peppa istället för att ömka, det kör jag alltid med, jag tror att man bygger upp sin barn på ett bra sätt då.

Nu ska förskolan Snäckan till parken, hoppas att det är lika ljuvligt väder som det var igår!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

 1. Maja

  Har skrivit det förrut men tål att upprepas 😊 Det är så kul att följa Celeste och er resa då min son är född 4 dagar senare ❤️ Imorgon skall han få sina sprutor, håller tummarna för att vi skall klara av det båda två..

 2. Johanna

  Men varför köper man bara inte lite emla salva och lägger på innan? Så känns inte sprutorna alls… . *har inte barn själv än*

  Kram johanna

  1. Anna

   Därför att emla bara bedövar själva sticket, det som gör ont är framförallt att det spänner när man sprutar in vaccinet.

 3. Sanna

  Hej!
  Vill bara berättar att jag tycker mycket om din blogg, den har inspirerat mig i mitt föräldraskap. Jag är nybliven tvåbarnsmamma, har två tjejer en två-åring och en tre-månaders. Två-åringen har gått en stund på förskola, då jag jobbade mellan barnen och tanken var egentligen att storasyster skulle fortsätta på förskolan och att jag enbart skulle vara hemma med lillasyster. Din blogg “öppnade” dock mina ögon och fick mig att inse att man (jag) inte måste göra som alla andra. Jag och min man valde därför att ta hem även vår stora tjej och det är verkligen det bästa jag gjort. Så tack för att du inspirerat och skriver så fint om förskolan snäckan.

  Hälsningar Sanna

Annons