5 sätt att göra iPaden till en bra leksak – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

5 sätt att göra iPaden till en bra leksak

IPaden är här för att stanna. Vi kommer inte att bli av med den nu. Jag tror dom flesta av oss föräldrar kan skriva under på det. Vår barn är födda in i en värld med skärmar och det är svårt att hålla dom ifrån det och varför skulle man?

Jag hade väldigt tydliga och starka åsikter om paddan när jag skulle få barn. Mina barn skulle aldrig sitta med paddan själva, aldrig på middagar, under möten eller någonsin…tjena. Haha. Vilken värld levde jag i?

Allt ska ju göras med måtta såklart. Även användandet av iPads men det finns några saker du kan göra för att se till att iPaden blir en magiskt bra och lärorik leksak. Här är mina bästa tips för att ta bort det dåliga samvetet när du låter barnen umgås med paddan:

1. Begränsa tiden. Sätt en tid redan innan. Nu behöver jag; äta, städa, jobba, ta ett telefonsamtal…vad det nu kan vara, då får mitt barn sitta med paddan i 20 min, 30 min, 40 min…bestäm innan och håll dig till det.

2. Ta bort YouTube. Iallafall har jag gjort det för Chloe, annars tittar hon 5 sekunder på varje klipp innan hon tröttnar och byter. Vill hon se film så får hon titta på Netflix eller någon annan liknande app.

3. Se till att barnen ser filmer på engelska eller annat språk. Film och språkkurs i ett. Perfekt! Chloe tittar bara på engelska och spanska.

4. Ladda ner bra och lärorika spel. Pippi spelen är populära hos oss och dom är lugna och bra och ganska pedagogiska. Det finns bra målarappar, pussel, pedagogiska appar, lägg lite tid på att fylla paddan med bra grejer.

5. Var med! Spela spelen tillsammans. Inte för att lära dom för att det tror jag är bra om dom gör själva utan mer för att det är mysigt att göra saker toillsammans. Alltid!

Har ni några bra tips på appar så skriv dom gärna hör så kan jag sammanställa en lista.

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

 1. Karin

  Mitt tips är Youtube för kids, då slipper man de konstiga reklamklippen som är riktade till vuxna. Min son tittar oftast på när andra (oftast vuxna av någon konstig anledning) bygger ihop kit med duplo eller annat. Eller så tittar han på barnprogram på engelska eller ibland andra språk, Men precis som någon skrev så gör detta att han kan räkna på engelska och kan alfabetet på engelska så jag har svårt att känna att det är negativt. Förutom just att det är svårt att begränsa tiden han vill spendera med ipaden… förresten finns inte youtube kids i Sverige utan ni måste jailbreaka paddan i så fall men det är väldigt enkelt, jag bara följde en guide som jag googlade fram.

 2. Anna

  Min 2-åring kollar på Youtube, mest på Babblarna och barnsånger på engelska, vilket medfört att han kan räkna på engelska, sjunga på engelska och säga en del ord. En hel film har han nog aldrig orkat se.

  1. Anna

   Visst finns det mkt skit på yt men det finns långa klipp med tex barnsånger så den variationen räcker oftast för att tillfredsställa nytt klipp-behovet. Iaf hemma hos oss.

 3. Sandra

  Ah bra tips! Vi måste sluta ge oss dåligt samvete, vi jobbar lagom är bäst! Vet jag att Harry lekt rumpan av sig hela dagen och sen sla jag laga mat – då kan 20 min vid paddan vara bästa lösningen! Och att ta bort youtube är ett SÅ bra tips, det har vi också gjort. Finns så mycket konstigt där som Harry alltid lyckades hitta också!

 4. Mary

  Om man vill köpa någon app skulle jag isåfall rekommendera Hanna och Henry. Det är en saga där man får vara med och trycka och välja. Man kan välja att ha en röst som läser och man kan välja svenska eller engelska. Sonen har alltid älskar just dom och det har även vi ☺️

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx